Keeshond som familiehund

Keeshond family dogAll erfaring gjennom mange tiår tilsier at keeshonden egner seg ypperlig som familiehund i en moderne familie. Den er lojal og trofast ovenfor sin eier, og er samtidig livlig, leken og kvikk. I tillegg passer den godt for de som ikke er så vant med hund, fordi den elsker å lære og er lett å lære det grunnleggende av dressur. En keeshond lytter alltid nøye når eieren gir instrukser, og er svært opptatt av å gjøre eieren tilfreds, noen ganger i så sterk grad at den nærmest blir deprimert hvis eieren har en dårlig dag. På tross av at den er en tøff liten hund, har den slett ingen interesse for jakt og den slags atspredelser, hvilket betyr at den sjelden blir distrahert. Har den for eksempel som oppgave å holde vakt, vil den konsentrere seg om det og benytte seg av sin gode hørsel og allment sterkt utviklede årvåkenhet til å forsvare eieren, familien og hjemmet. Som dette tilsier, kan hunder av denne rasen være ganske mistroiske overfor ukjente mennesker og dyr. Dette er noe av det som gjør den så godt egnet som vakthund.

Keeshonden liker seg stort sett i all slags vær, og har få særskilte helseproblemer. Dette gjør at den kan bli ganske gammel. Mens den lever har keeshonden en fin og skinnende pels i ulike farger, med en underull som løfter opp de vakre lange hårene. I tillegg har den løvemanke og en praktfull hale som er med på å gjøre eierne stolte og også har gitt keeshonden mange triumfer på utstilling.

Mørke øyne og små ører gjør at keeshonden er en virkelig søt hund som barna ofte faller for. Husk imidlertid alltid at en hund må eies av en voksen, og at barn ikke skal overlates alene sammen med hunder, uansett hvor snille de er.