Keeshond standard – hode og front

Keeshond standardKeeshonden skal ha et middels stort hode, som er typisk for spisshunder. Hodet skal være nokså bredt bakerst og smalne betydelig utover mot tippen av snuten. Den skal ha noe stopp, fra markert til heller moderat, men stoppen skal ikke være utpreget. Snuten skal heller ikke være for lang eller grovt, men må være proporsjonalt med hodet som helhet. Nesebrusken skal ikke være stor og den skal være ensfarget svart og helt sirkulær på form.

Leppene skal også være svarte og komme godt sammen. Det skal ikke være noen folder eller åpninger som fører til mye sikling eller den slags. Kjevene skal være mer eller mindre gjennomsnittlige for hunder, ikke alt for kraftige men heller ikke preget av atrofi. Saksebitt og et helt og komplett sett av tenner forventes (12 fortenner, 4 hjørnetenner, 16 forjeksler og 10 jeksler, hvorav 4 oppe og 6 nede), noen keeshonder har tangbitt og dette regnes også for å være akseptabelt. Kinnene skal være runde uten å gi et pløsete inntrykk.

Øynene skal være mørkebrune, ikke for små eller store, og vil som regel være ovale. Randen på øyelokkene skal være helt svart. Ørene skal være stående og høye, med stive spisser som markerer hundens årvåkenhet og gode hørsel. Det må ikke forekomme at ørene ikke står. Formen på ørene skal være triangulær, de skal være forholdsvis små og skal sitte tett inntil hverandre. Halsen skal være mellomlang, med brede skuldre og løvemanke. Det skal ikke være løs hud rundt halsen.

Som skuldrene skal fronten på en keeshond i alminnelighet være bred og rett, med god vinkel fra skulderbladet til benet. Frembena skal være rette, uten dreining i kneleddet (eller albueleddet som man gjerne sier på fagspråket). Nedre del skal være kraftig og grovt, og gi et robust inntrykk som viser at dette er en velegnet vakthund.