Om oss – alt om keeshonder

Hei, og velkommen til dette nettstedet der du får all den informasjonen du måtte ønske om keeshonder! Enten du vurderer å kjøpe din keeshond, har erfaring med å eie slike hunder, eller kanskje også er oppdretter, skal du kunne finne mye nytt og interessant på disse sidene.

For den som ikke vet det, er keeshonden en mellomstor spisshund, grå og svart i fargen, med lang pels, krage, og en karakteristisk krøllete og buskete hale. Keeshonder er svært lekne og lærevillige, ofte i den grad at de til og med lærer seg ting som eieren på ingen måte mente at de skulle lære. På grunn av disse egenskapene er keeshonder godt egnet til dressur og agility, og de kan også fungere godt som førerhunder til tross for at de kanskje egentlig er litt for små for denne rollen.

Det er to ting man må tenke over når man anskaffer seg en keeshond. For det første er dette av natur en vakthund som i gamle dager holdt vakt på lektere og kanalbåter i Nederland. Den er derfor svært årvåken og mistroisk, og bjeffer høyt når den oppdager fremmede. Selv om den ikke er aggressiv på noen måte, kan dette kanskje være betenkelig for enkelte eiere og deres sarte gjester. Det andre er at keeshonder som alle andre spisshunder har to lag med pels og derfor trenger betydelig pleie, først og fremst i form av børsting. Er man imidlertid forberedt på disse elementene, kan man ellers vente seg et varig vennskap med en fantastisk livlig, hyggelig og lojal hund som alltid er trofast mot sin eier.