Stell av keeshonder – konkrete tips

Caring Keeshond - specific tipsNår du skal børste en keeshond, er det aller best om du kan få den til å ligge stille oppå et bord. Hvis du har brukt tid på bordtrening og fått den til å venne seg til slike situasjoner, gjerne med mye bruk av kos og andre belønninger, skal dette gå greit etter hvert som valpen vokser til. Det finnes egne stellebord for hunder som gjør hele prosessen betydelig enklere.

Man begynner å børste fra midten på buken, men det er viktig å børste med små, lette bevegelser. Deretter flytter du børsten lag for lag til du kommer opp på ryggen. Deretter tar du frem kammen og går nok en gang lag for lag med de samme korte bevegelsene. Alt hår, begge lagene av ull og pels, skal være børstet og kjemmet fra huden ut til hårspissene.

Neste steg er å ta for seg de lange hårene man finner på forbena til keeshonden. Her bruker man også både børste og en ganske fin kam, særlig på de kortere hårene som man som regel finner lengre ned og rundt poten. Her må man etter hvert snu hunden rundt på motsatt side for å få tatt den andre siden.

Når man skal børste bakenden på en keeshond, må man få den til å stå, og det er viktig at den står helt stille. God disiplin er her avgjørende, for sannheten er at keeshondene slett ikke liker å bli børstet i dette området. Man kan godt holde en hånd under magen på hunden for å få den til å føle seg mer komfortabel. Når man børster halen går det greit å la hunden ligge igjen.

På hodet er pelsen kort, men det kan ofte være floker der, så bruk gjerne en fin kam mens du bruker en solid børste på den stolte manken.